YFU SRBIJA, direktor, SERBIA, director

DOBRODOŠLI U YFU SVET

Ako želite da neposredno upoznate različite kulture, narode, zemlje...kao đak ili roditelj đaka u internacionalnoj razmeni, ili kao domaćin đaka koji želi da provede svoju školsku godinu u Srbiji... ako želite da steknete nove prijatelje, doživite izuzetna iskustva, razvijate se, oplemenjujete, pomognete kao svestan i odgovoran građanin - volonter ili kao društveno odgovoran kolektiv koji delom svojih resursa pomaže razvoj ovog programa i celokupnog društva... ako ste hrabri, plemeniti, radoznali, odgovorni, ako ste spremni na izazove, spremni da učite i razumete, ako želite da na najbolji način investirate u bolju budućnost ... dobrodošli u YFU!

Vi ste deo velike interkulturalne porodice, koja se zalaže za bolje razumevanje različitih kultura radi očuvanja mira i opšteg napretka svakog pojedinca i kulture kojoj pripada. Učinite još jedan korak napred! Pridružite nam se na ovom jedinstvenom i nezaboravnom putovanju.

Predrag Đolović

Nacionalni direktor - YFU SRBIJA
Telefon: +381 64 1175 135

Postani učenik razmene

Provedi školsku godinu u inostranstvu! Ovo je prilika da upoznaš novu kulturu, stekneš nove prijatelje i naučiš nešto novo o sebi.

Ugostite učenika na razmeni

Budite i vi porodica domaćin YFU učenika na razmeni. Podelite toplinu vašeg doma i putem ove jedinstvene prilike upoznajte novu kulturu.

Postani YFU volonter

Volonteri čine ključnu ulogu u YFU. Naime, na njima se organizacija i zasniva. Pozivamo te da psotaneš deo YFU porodice.

KO SMO MI

Mladi za razumevanje - YFU - SRBIJA

Mladi za razumevanje (YFU) je neprofitna međunarodna obrazovna organizacija sa programima u 64 zemlje sveta. Jedna je od najstarijih, najvećih i najcenjenijih organizacija za razmenu, i primer je izvrsnosti u sprovođenju programa širom sveta još od 1951 godine. Organizacija Mladi za razumevanje (YFU) priprema mlade ljude za njihove nove odgovornosti i mogućnosti koje donosi savremen svet.

YFU SRBIJA je započela svoje aktivnosti uspostavljanjem razmene sa YFU Nemačka 2010. godine. YFU SRBIJA upravlja programima u Srbiji i predano priprema mlade ljude za njihove predstojeće šanse koje dolaze u međuzavisnom, multikulturnom svetu.

YFU radi u partnerstvu sa vladama, korporacijama, organizacijama, donatorima, školama i nastavnicima širom sveta u svrhu stvaranja globalne mogućnosti razmene iskustava, promovišući međunarodno razumevanje i mir u svetu. YFU međunarodne kancelarije i partneri imaju dugu i uspešnu istoriju. Više od 260.000 studenata i njihovih porodica domaćina imale su benefit od YFU razmene širom sveta. Mladi za razumevanje (YFU) čine koaliciju organizacija i pojedinaca širom sveta.

Ovi ljudi su se ujedinili oko verovanja da je potpuna kulturna razmena najdelotvorniji način sticanja veština koje su potrebne da bi se uspešno pojedinci razvili u multikulturalnom, međusobno povezanom i konkurentnom globalnom društvu.

YFU SRBIJA, Mladi za razumevanje, volonteri, volunteers, zouth for understanding, intercultural exchange programs, medjunarodna razmena ucenika, srednjoskolaca

Bilo da je uticaj globalizacije dobar ili loš - da li ona postaje pretnja ili šansa - zavisi od toga kako će nove generacije reagovati na njegove izazove. Mladi za razumevanje (YFU) je jedinstveno pozicionirana da osnaži i pripremi mlade ljude da se suoče sa ovim izazovima u 21. veku. Temeljna priprema i programska podrška uvode osnovnu razliku između YFU i drugih organizacija za razmenu srednjoškolaca. Mladi za razumevanje (YFU) stekla je izvrsnu reputaciju za svoje sveobuhvatne programe za učenike i porodice domaćine. YFU je partnerska organizacija širom sveta. Globalne mreže YFU osoblja i volontera, poštuju i prate zajednički utvrđen skup standarda kvaliteta ponuđenih programa, pomažući našim učenicima na svakom koraku njihovog puta. To je razlog zašto su YFU kancelarije, koji su odabrane za administraciju većine stipendija državnih i korporativnih subjekata, bolje od bilo koje druge organizacije za razmenu studenata i đaka.

Naše dugogodišnje iskustvo nam pomaže da svake godine pošaljemo veliki broj dece na razmenu, koja se vraćaju izuzetno zadovoljna. To je razlog zašto hiljade roditelja širom sveta veruju YFU kada šalju svoju decu na program razmene svake godine.