Nemačka

Nemačka je zemlja u kojoj će svako pronaći ponešto za sebe. Preko 5500 muzeja i galerija, 450 pozorišta i opera, 1000 vrsta kobasica i 300 vrsti hleba. Nemci su zaslužni za otkriće insulina, džepnog sata, Božićne jelke, sijalice i mnogih drugih izuma.

Broj mesta: 3 Rok za prijavu: 1.3.2018.

Paragvaj

Da li si čuo za paragvajsku supu? Ne, to se ne jede kašikom iz dubokog tanjira. To je tradicionalni hleb od kukuruza sa ukusom luka i sira, a definitivno ćeš imati priliku da ga probaš ukoliko provedeš školsku godinu u Paragvaju.

Broj mesta: 2 Rok za prijavu: 1.3.2018.

Poljska

Dozvolite da vam predstavimo zemlju koja se nalazi u samom srcu Evrope. Poljski je drugi najmnogoljudniji slovenski jezik, odmah posle ruskog. U Poljskoj se nalaze najstariji rudnik soli, jedina pustinja u centralnoj Evropi i prva rafinerija nafte u svetu.

Broj mesta: 1 Rok za prijavu: 1.3.2018.

Slovačka

Iako zauzima skoro duplo manju površinu od Srbije, ova zemlja nudi bogatu istoriju, uključujući brojne spomenike, vekovima stare dvorce i palate, onome ko odluči da se upusti u avanturu i doživi Slovačku na potpuno drugačiji način od običnog turiste.

Broj mesta: 1 Rok za prijavu: 1.3.2018.

Švajcarska

Skijanje, banke, sir, satovi, uređenost zemlje i društva su dovoljne asocijacije da shvatimo o kojoj je zemlji reč. Državljanin Švajcarske u proseku pojede više od 23kg čokolade godišnje. Istraži ovu predivnu zemlju i zasladi se.

Broj mesta: 1 Rok za prijavu: 1.3.2018.

Švedska

U ovoj ledenoj, nordiskoj, skandinavskoj zemlji, kako legenda kaže, žive potomci vikinga. Ona je četvrta po veličini u evropi, a poslednjih 200 godina nije učestvovala u ratu. U Švedskoj su osnovani prvi nacionalni parkovi. Ova zemlja je prva u svetu po konzumaciji meka.

Broj mesta: 0 Rok za prijavu: 15.12.2017.

Tajland

Da li si ikada razmišljao da se upustiš u avanturu kao što je razmena učenika na Tajlandu? Zemlja koja godišnje izvozi najviše orhideja i iz koje potiče uveno energetsko piće "Red Bull" nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Broj mesta: 0 Rok za prijavu: 15.10.2017.

Urugvaj

Sada ćemo vam predstaviti zemlju u kojoj je pre skoro 9 decenija održano svetsko prvenstvo u fudbalu. Glavni grad ove države je Montevideo. Vino, fudbal, mate i tango čine savršen spoj. Prijavi se za razmenu baš u Urugvaju.

Broj mesta: 2 Rok za prijavu: 1.3.2018.
Page: